+31 6 28 07 1188 info@dpo-solutio.nl

DPIA (Data Protection Impact Assessment)

Gecertificeerde professionals

Pro-actief meedenken met u en uw bedrijf.

Dagelijkse ondersteuning

Ook hulp buiten kantooruren

Volgens artikel 35, lid 1 Algemene Verordening Gegevensbescherming (zie hieronder) bent u verplicht om een DPIA uit te voeren, wanneer uw beoogde verwerkingshandeling een risico inhoudt voor de beschermde (persoons)gegevens. 

Wanneer een soort verwerking, in het bijzonder een verwerking waarbij nieuwe technologieën worden gebruikt, gelet op de aard, de omvang, de context en de doeleinden daarvan waarschijnlijk een hoog risico inhoudt voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen voert de verwerkingsverantwoordelijke vóór de verwerking een beoordeling uit van het effect van de beoogde verwerkingsactiviteiten op de bescherming van persoonsgegevens. Eén beoordeling kan een reeks vergelijkbare verwerkingen bestrijken die vergelijkbare hoge risico’s inhouden.


Waar begint u? Hoe moet de DPIA eruitzien? Welke waarborgen moeten worden toegepast om deze eventuele risico’s te beperken? Zijn deze waarborgen en is de DPIA in zijn geheel in overeenstemming met de AVG? Vragen waar u misschien het antwoord niet op heeft.

Volgens de wet is het weliswaar de taak van u, als verwerkingsverantwoordelijke, om een DPIA uit te voeren. DPO Solutio kan als adviesbureau alle zorgen uit handen nemen. Wij zullen u voorzien van advies op maat en zelf zorg dragen voor een correct uitgevoerde gegevensbeschermingseffectbeoordeling.

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor uw bedrijf?

Laat een bericht achter via het formulier hiernaast. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op. Toch liever telefonisch contact?

Dat kan via ons telefoonnummer: +31 6 28 07 1188

Laat ons contact met u opnemen

4 + 13 =